CIO i orkanens øje

Article by Forbes: 10 reasons why Out-of-the-box thinkers are unhappy employees
5. august 2016
CIONET – med i internationalt netværk med 7.000 andre CIO’s ?
19. september 2016

CIO i orkanens øje

37140825 - typhoon, storm and a human face

Foto: S. Dimitrov, 123rf

CIO’s skal dagligt agere i orkanens øje i et digitalt landskab, hvor forandringens vinde blæser uophørligt. Det giver selvsagt en række udfordringer, hvor lederskab og evne til forretningsmæssig agilitet og motivation af medarbejdere udfordres.

Udfordring nummer 1: Som CIO er en af de vigtigste opgaver at identificere nye områder, hvor viden om og brugen af data, traditionelle KPI’er og end user touchpoints kan tilføre virksomheden merværdi. Det kræver et tæt samarbejde med topledelse og business partners i organisationen, for det er helt afgørende for succesraten, at du som CIO kender virksomhedens strategiske udviklingsmål. Og ikke bare for et år ad gangen. Alt for ofte ser man, at it-afdelingen udstilles som et reservat af fag-nørder uden fornemmelse for virksomhedens slutbrugere og bundlinje. Det er sjældent it-afdelingens skyld. Det er oftere fordi, topledelsen ikke betragter it-afdelingen som en business partner. Men det er din opgave som CIO at forstå og implementere organisationens overordnede strategi.

Udfordring nummer 2: Som CIO skal du kunne kommunikere muligheder og resultater til topledelsen, andre ledere og business partners. Du skal også kommunikere strategiske mål til dine medarbejdere. Og du skal magte at motivere og lede dine medarbejdere i en hverdag, hvor agilitet og nye paradigmer mere er reglen end undtagelsen. Det kræver, at du er i tæt dialog med dine medarbejdere – derfor skal en CIO både kunne motivere og coache fagspecialister, forstå og lede komplicerede udviklingsprojekter og evne at få komplekse fagligheder til at arbejde i samme retning, trods meget forskellige udfordringer.

Udfordring nummer 3: Fremtiden. Se tilbage på blot de seneste 10-15 års udvikling inden for it og digitalisering. INGEN kunne for 10 år siden have forudset eller forestillet sig, hvor voldsomt digitalisering, medier og platforme ville buldre af sted. Måden mennesker i dag anvender teknologi og digitale devices og platforme, har fuldkommen transformeret den måde – og særligt den hastighed – vi udveksler viden, læring og kommunikation på i dag.

Derfor er du som CIO nødt til at øve dig i at erkende og acceptere, at din afdeling ikke er (og aldrig rigtigt kan blive) fremtidssikret. At INGEN kan forudse, hvordan digitale virkeligheder ser ud om bare fem år. Det er ikke muligt at lægge 5-års-planer for hvilke opgaver og projekter, it-afdelingen skal udvikle. For det tager mindre end et år, før man er overhalet indenom af ny viden, nye teknologiske landvindinger og nye krav fra slutbrugerne om sømløse integrationer og brugervenlige digitale universer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *